E-Health

E-health en innovaties worden in één adem genoemd. De verwachtingen rondom E-health en inzetbaarheid in de zorg zijn hooggespannen. Voor toegankelijke en kwalitatieve zorg zijn innovatieve middelen nodig om in de toekomst de zorg betaalbaar te houden.

E-Health

l

Regie eigen gezondheid door E-health

Van online herhaalrecepten tot online je eigen dossier inzien, van videocontact, preventie tot meer eigen regie. De mogelijkheden van E-health zijn groot. Maar waar liggen de wensen van zorgverleners en patiënten anno nu? En hoe zorg je voor een soepele technische integratie in systemen en werkzaamheden om te voorkomen dat een veelbelovende E-health toepassing een eendagsvlieg wordt?

Zelfmonitoring en beeldschermzorg

In verschillende sectoren van de zorg heeft E-health een andere benaming. Zo kennen we zorg op afstand (gehandicaptenzorg), telemonitoring of telemedicine voor bewaking van chronische aandoeningen. Aanverwant is de domotica, technische systemen die vaak met elkaar worden geïntegreerd en op afstand te bedienen zijn. Denk hierbij aan systemen om veiligheid, comfort en communicatie te verhogen en vereenvoudigen.

Z

Succesvol omgaan met E-health

Steeds meer pilots rondom E-health worden in de zorg uitgevoerd, daarmee lijkt de achterstand qua innovaties in de zorg langzaam te worden ingelopen. Vaak worden E-health toepassingen na de pilot voortgezet. Maar hoe ga je nu succesvol aan de slag met E-health? Het is meestal geen kwestie van plug-and-play, of simpel copy-pasten van een oplossing. Hoe zorg je ervoor dat je gebruikers (zowel de zorgverlener als de cliënt) meekrijgt?

RECENTE BERICHTEN

Floating Byte wordt Arcus IT

Floating Byte is begin 2019 overgenomen door IT-dienstverlener Arcus IT. Sjoerd Slabbers, DGA van Floating Byte, treedt toe tot de directie van Arcus IT als CTO. “Het samengaan met Arcus IT is een logische vervolgstap in de strategie om Floating Byte verder uit te...

read more

Wij zijn verhuisd

Time for a change. Afgelopen week zijn wij verhuisd met Floating Byte naar een super mooie locatie op de Coolsingel 104. Met de metro, tram én de bus naast de deur zijn we nu heel goed bereikbaar.

read more

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je enthousiast geworden en benieuwd hoe we dit voor je organisatie kunnen realiseren? Neem contact op met Sjoerd.

Sjoerd

Sjoerd

Business Development

Ziet mogelijkheden en kansen in het creëren van slimme ICT-toepassingen om zorg beter te maken. Is nauw betrokken bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld ZorgAnywhere, een unieke werkplek die flexibel werken in de zorg mogelijk maakt met veilige toegang tot alle applicaties en documenten. Hij helpt organisaties verder om wijs te worden uit de wirwar van technologische mogelijkheden en een heldere strategie neer te zetten, klaar voor nu én in de toekomst.