E-Health

E-health en innovaties worden in één adem genoemd. De verwachtingen rondom E-health en inzetbaarheid in de zorg zijn hooggespannen. Voor toegankelijke en kwalitatieve zorg zijn innovatieve middelen nodig om in de toekomst de zorg betaalbaar te houden.

E-Health

l

Regie eigen gezondheid door E-health

Van online herhaalrecepten tot online je eigen dossier inzien, van videocontact, preventie tot meer eigen regie. De mogelijkheden van E-health zijn groot. Maar waar liggen de wensen van zorgverleners en patiënten anno nu? En hoe zorg je voor een soepele technische integratie in systemen en werkzaamheden om te voorkomen dat een veelbelovende E-health toepassing een eendagsvlieg wordt?

Zelfmonitoring en beeldschermzorg

In verschillende sectoren van de zorg heeft E-health een andere benaming. Zo kennen we zorg op afstand (gehandicaptenzorg), telemonitoring of telemedicine voor bewaking van chronische aandoeningen. Aanverwant is de domotica, technische systemen die vaak met elkaar worden geïntegreerd en op afstand te bedienen zijn. Denk hierbij aan systemen om veiligheid, comfort en communicatie te verhogen en vereenvoudigen.

Z

Succesvol omgaan met E-health

Steeds meer pilots rondom E-health worden in de zorg uitgevoerd, daarmee lijkt de achterstand qua innovaties in de zorg langzaam te worden ingelopen. Vaak worden E-health toepassingen na de pilot voortgezet. Maar hoe ga je nu succesvol aan de slag met E-health? Het is meestal geen kwestie van plug-and-play, of simpel copy-pasten van een oplossing. Hoe zorg je ervoor dat je gebruikers (zowel de zorgverlener als de cliënt) meekrijgt?

RECENTE BERICHTEN

Apothekers en hun ICT: werk aan de winkel!

Apothekers en hun ICT; werk aan de winkel Er ligt een schone taak voor de zorgpartijen, en niet op de laatste plaats de ICT leveranciers, om de veiligheid van patiëntgegevens te waarborgen en de patiënten op dit punt inzicht te verstrekken en gerust te stellen. read more

5 redenen om nú een bewerkersovereenkomst af te sluiten

In de maand april was een groot datalek volop in het nieuws. De krantenkoppen logen er niet om: 'Wijkteams slordig met privacy gevoelige gegevens' en 'Verontrusting na gelekte cliëntgegevens'. Wat was er aan de hand? In de gemeente Amersfoort zijn de persoonlijke...

read more

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je enthousiast geworden en benieuwd hoe we dit voor je organisatie kunnen realiseren? Neem contact op met Sjoerd.

Sjoerd

Sjoerd

Business Development

Ziet mogelijkheden en kansen in het creëren van slimme ICT-toepassingen om zorg beter te maken. Is nauw betrokken bij de ontwikkeling van ZorgAnywhere, een unieke werkplek die flexibel werken in de zorg mogelijk maakt met veilige toegang tot alle applicaties en documenten. Hij helpt organisaties verder om wijs te worden uit de wirwar van technologische mogelijkheden en een heldere strategie neer te zetten, klaar voor nu én in de toekomst.