Cloud in de zorg

Welke keuzes maak je tussen Cloud of traditionele ICT? Welke voor- en nadelen brengen de verschillende opties met zich mee?

ZORG IN DE CLOUD

u

To Cloud or not to Cloud?

Iedereen kent het, iedereen moet het, iedereen wil het: de Cloud. Maar wat is de Cloud nu precies en hoe helpt het je verder met de business? Cloud is voor de IT-manager een verzameling van functionaliteit die het verder automatiseren van ICT tot doel heeft en het beheer vereenvoudigt. Voor de gebruiker betekend Cloud eenvoudiger toegang tot de benodigde resources. Hierdoor kan hij efficiënter en makkelijker zijn taken uitvoeren, waar en wanneer hij dat wil.

Keuze voor hybride of intern

De grens tussen Cloud en traditionele ICT is niet altijd even helder. Soms worden er al Clouddiensten gebruikt zonder dat men hier bewust van is. Wanneer spreken we over Cloud en wanneer niet? De Cloud kan op diverse manieren worden ingericht: intern, extern of hybride. Maar welke variant is voor je geschikt? En hoe kom je daar? En hoe waarborg je de veiligheid? Of is de traditionele omgeving juist veiliger?

*

Schaalbaarheid en flexibiliteit

Een vijfjarenplan is niet meer van deze tijd. Vaak staan flexibiliteit en schaalbaarheid voorop. Samen kijken we naar alle aspecten die een rol spelen. De huidige inrichting en structuur, de licenties, het beheer en de wensen van de organisatie en haar gebruikers. Een eenduidig antwoord is niet te geven, elke situatie is weer anders. Samen maken we een inventarisatie van de huidige omgeving en koppelen we deze aan de veranderingen in de zorg. Zo bepalen we de ideale roadmap voor de zorgorganisatie.

 

ONZE RECENTE BLOGS

Wij zijn verhuisd

Time for a change. Afgelopen week zijn wij verhuisd met Floating Byte naar een super mooie locatie op de Coolsingel 104. Met de metro, tram én de bus naast de deur zijn we nu heel goed bereikbaar.

read more

Innovatie als raakvlak waar het draait om techniek

Het Human Power Team is opgericht in 2010 en heeft als doel om gezonde en duurzame alternatieven voor hedendaagse voertuigen te ontwikkelen en demonstreren. Net als Floating Byte zetten wij onze kennis in om met innovatieve ontwikkelingen de toekomst groener en gezonder te maken. Floating Byte helpt ons bijvoorbeeld bij het ordenen van onze documentatie structuur, door een server beschikbaar te stellen waarop wij software kunnen draaien die onze productiviteit vergroot.

read more

Ook een roadmap naar de cloud?

Ben je enthousiast geworden en benieuwd hoe we dit voor je organisatie kunnen realiseren? Neem contact op met Habib.

Habib

Habib

Senior Accountmanager

Het helpen van mijn klanten geeft mij enorme voldoening. De kick die het je geeft op het moment dat je een probleem weet op te lossen voor een relatie geeft mij enorm veel energie. Met een focus op de eerste- en tweedelijnszorg, cross ik heel het land door om de behoeften bij zorginstellingen op ICT vlak in kaart te brengen en daar het juiste advies in te geven. Mijn ultieme doel is om het werkproces van de zorgmedewerker te vereenvoudigen. Mijn advies voor klanten: De ontwikkelingen/innovaties op het gebied van ICT binnen de zorg gaan in een razend tempo, zorg ervoor dat je op tijd op die sneltrein stapt en doe er je voordeel mee!