Cloud in de zorg

Welke keuzes maak je tussen Cloud of traditionele ICT? Welke voor- en nadelen brengen de verschillende opties met zich mee?

Zorg in de Cloud?

u

To Cloud or not to Cloud?

Iedereen kent het, iedereen moet het, iedereen wil het: de Cloud. Maar wat is de Cloud nu precies en hoe helpt het je verder met de business? Cloud is voor de IT-manager een verzameling van functionaliteit die het verder automatiseren van ICT tot doel heeft en het beheer vereenvoudigt. Voor de gebruiker betekend Cloud eenvoudiger toegang tot de benodigde resources. Hierdoor kan hij efficiënter en makkelijker zijn taken uitvoeren, waar en wanneer hij dat wil.

Keuze voor hybride of intern

De grens tussen Cloud en traditionele ICT is niet altijd even helder. Soms worden er al Clouddiensten gebruikt zonder dat men hier bewust van is. Wanneer spreken we over Cloud en wanneer niet? De Cloud kan op diverse manieren worden ingericht: intern, extern of hybride. Maar welke variant is voor je geschikt? En hoe kom je daar? En hoe waarborg je de veiligheid? Of is de traditionele omgeving juist veiliger?

*

Schaalbaarheid en flexibiliteit

Een vijfjarenplan is niet meer van deze tijd. Vaak staan flexibiliteit en schaalbaarheid voorop. Samen kijken we naar alle aspecten die een rol spelen. De huidige inrichting en structuur, de licenties, het beheer en de wensen van de organisatie en haar gebruikers. Een eenduidig antwoord is niet te geven, elke situatie is weer anders. Samen maken we een inventarisatie van de huidige omgeving en koppelen we deze aan de veranderingen in de zorg. Zo bepalen we de ideale roadmap voor de zorgorganisatie.

 

ONZE RECENTE BLOGS

Apothekers en hun ICT: werk aan de winkel!

Apothekers en hun ICT; werk aan de winkel Er ligt een schone taak voor de zorgpartijen, en niet op de laatste plaats de ICT leveranciers, om de veiligheid van patiëntgegevens te waarborgen en de patiënten op dit punt inzicht te verstrekken en gerust te stellen. read more

5 redenen om nú een bewerkersovereenkomst af te sluiten

In de maand april was een groot datalek volop in het nieuws. De krantenkoppen logen er niet om: 'Wijkteams slordig met privacy gevoelige gegevens' en 'Verontrusting na gelekte cliëntgegevens'. Wat was er aan de hand? In de gemeente Amersfoort zijn de persoonlijke...

read more

Ook een roadmap naar de cloud?

Ben je enthousiast geworden en benieuwd hoe we dit voor je organisatie kunnen realiseren? Neem contact op met Sjoerd.

Sjoerd

Sjoerd

Business Development

Ziet mogelijkheden en kansen in het creëren van slimme ICT-toepassingen om zorg beter te maken. Is nauw betrokken bij de ontwikkeling van ZorgAnywhere, een unieke werkplek die flexibel werken in de zorg mogelijk maakt met veilige toegang tot alle applicaties en documenten. Hij helpt organisaties verder om wijs te worden uit de wirwar van technologische mogelijkheden en een heldere strategie neer te zetten, klaar voor nu én in de toekomst.