Cloud in de zorg

Welke keuzes maak je tussen Cloud of traditionele ICT? Welke voor- en nadelen brengen de verschillende opties met zich mee?

ZORG IN DE CLOUD

u

To Cloud or not to Cloud?

Iedereen kent het, iedereen moet het, iedereen wil het: de Cloud. Maar wat is de Cloud nu precies en hoe helpt het je verder met de business? Cloud is voor de IT-manager een verzameling van functionaliteit die het verder automatiseren van ICT tot doel heeft en het beheer vereenvoudigt. Voor de gebruiker betekend Cloud eenvoudiger toegang tot de benodigde resources. Hierdoor kan hij efficiënter en makkelijker zijn taken uitvoeren, waar en wanneer hij dat wil.

Keuze voor hybride of intern

De grens tussen Cloud en traditionele ICT is niet altijd even helder. Soms worden er al Clouddiensten gebruikt zonder dat men hier bewust van is. Wanneer spreken we over Cloud en wanneer niet? De Cloud kan op diverse manieren worden ingericht: intern, extern of hybride. Maar welke variant is voor je geschikt? En hoe kom je daar? En hoe waarborg je de veiligheid? Of is de traditionele omgeving juist veiliger?

*

Schaalbaarheid en flexibiliteit

Een vijfjarenplan is niet meer van deze tijd. Vaak staan flexibiliteit en schaalbaarheid voorop. Samen kijken we naar alle aspecten die een rol spelen. De huidige inrichting en structuur, de licenties, het beheer en de wensen van de organisatie en haar gebruikers. Een eenduidig antwoord is niet te geven, elke situatie is weer anders. Samen maken we een inventarisatie van de huidige omgeving en koppelen we deze aan de veranderingen in de zorg. Zo bepalen we de ideale roadmap voor de zorgorganisatie.

 

ONZE RECENTE BLOGS

Delen is het nieuwe mailen

Delen is het nieuwe mailen. Met een nieuwe strategie van Microsoft lijkt zich onder meer te richten op het leveren van tools waarmee gebruikers van hun producten hun productiviteit kunnen verhogen en meer plezier halen uit hun werk. Niet voor niets is het motto: to empower every person and every organization on the planet to achieve more.

read more

Gratis mail in de zorg. Pas op!

E-mail is ook in de zorg vandaag de dag niet meer weg te denken. Veel zorgverleners maken hier – vrijwillig of door hun zorgvrager gedwongen – gebruik van. Daarbij hebben ‘gratis’ diensten als Gmail van Google en Hotmail van Microsoft een verrassend groot marktaandeel. Maar hoe zit dat met veiligheid? There is no such thing as a free lunch. Welke risico’s kleven er aan ‘gratis’ mail?

read more

Datalekken in de zorg die scoren?

Sinds de meldplicht datalekken in werking is getreden begin dit jaar bleef het in eerste instantie stil aan het datalekken front. Met name in de zorg waar gevoelige persoonsgegevens ‘verwerkt’ worden is het natuurlijk goed scoren voor de media. Als zorg(organisatie) heb je wel wat beters aan je hoofd dan een horde pers voor de deur en een boete die flink kan oplopen, het gedoe rondom de meldplicht nog even daargelaten.

read more

Ook een roadmap naar de cloud?

Ben je enthousiast geworden en benieuwd hoe we dit voor je organisatie kunnen realiseren? Neem contact op met Habib.

Habib

Habib

Senior Accountmanager

Het helpen van mijn klanten geeft mij enorme voldoening. De kick die het je geeft op het moment dat je een probleem weet op te lossen voor een relatie geeft mij enorm veel energie. Met een focus op de eerste- en tweedelijnszorg, cross ik heel het land door om de behoeften bij zorginstellingen op ICT vlak in kaart te brengen en daar het juiste advies in te geven. Mijn ultieme doel is om het werkproces van de zorgmedewerker te vereenvoudigen. Mijn advies voor klanten: De ontwikkelingen/innovaties op het gebied van ICT binnen de zorg gaan in een razend tempo, zorg ervoor dat je op tijd op die sneltrein stapt en doe er je voordeel mee!