Big Data & Analyse

Big Data is hot. Maar hoe analyseer je nu op slimme manier al die beschikbare data – en welke data laat je links liggen? Is Big Data in ze zorg de toekomst en wat zijn de risico’s?

BIG DATA IN DE ZORG

Big Data in de zorg

Big Data in de zorg is niet alleen een populaire term – het staat synoniem met een grote belofte aan ontwikkeling en innovatie. Een droom voor veel onderzoekers, een belofte om zorg in de toekomst betaalbaar te houden, een nachtmerrie voor privacy-fanaten. De data-explosie door slimme pleisters, glucosemeters, bloeddrukmeters, handige trackers, diverse Apps zorgt voor een uitdaging op analytisch gebied. De kracht van Big Data in de zorg zit hem in slim toepasbare analyses. Big Data in de zorg lijkt niet voor niets een grote belofte te zijn..

Innovatie in de zorg

De Ubers en Airbnb’s van deze wereld hebben de traditionele markt op haar kop gezet. De kloof tussen de (potentie van de) disruptieve spelers en bestaande orde is enorm. Vrij vertaald naar de zorg zou je kunnen zeggen dat innovaties hier achterlopen. Dat is niet voor niets! De zorg zoekt naar zekerheid en partijen die kennis hebben van de zorg, het gaat immers om medische data. Je kunt wel leuk van alles gaan meten, maar de echte kracht van big data in de zorg ligt in het slim combineren van gegevens om diagnose en behandeling te kunnen verbeteren.

Privacy van Big Data in de zorg

Privacy blijft in de zorg een gevoelig punt, het gaat immers om medische persoonlijke gegevens. Van wie zijn de data, van de patient, de zorginstelling of het bedrijf wat analyses maakt? Waar de grenzen liggen is niet altijd eenduidig vast te stellen, natuurlijk moeten die data geanonimiseerd worden, maar bepaalde gegevens zijn nodig om een analyse en systeem op juiste manier in te kunnen richten. Het blijft altijd zorg hier transparant en zorgvuldig mee om te gaan

RECENTE BERICHTEN

Floating Byte wordt Arcus IT

Floating Byte is begin 2019 overgenomen door IT-dienstverlener Arcus IT. Sjoerd Slabbers, DGA van Floating Byte, treedt toe tot de directie van Arcus IT als CTO. “Het samengaan met Arcus IT is een logische vervolgstap in de strategie om Floating Byte verder uit te...

read more

Wij zijn verhuisd

Time for a change. Afgelopen week zijn wij verhuisd met Floating Byte naar een super mooie locatie op de Coolsingel 104. Met de metro, tram én de bus naast de deur zijn we nu heel goed bereikbaar.

read more

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je enthousiast geworden en benieuwd hoe we dit voor je organisatie kunnen realiseren? Neem contact op met Sjoerd.

Sjoerd

Sjoerd

Business Development

Ziet mogelijkheden en kansen in het creëren van slimme ICT-toepassingen om zorg beter te maken. Is nauw betrokken bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld ZorgAnywhere, een unieke werkplek die flexibel werken in de zorg mogelijk maakt met veilige toegang tot alle applicaties en documenten. Hij helpt organisaties verder om wijs te worden uit de wirwar van technologische mogelijkheden en een heldere strategie neer te zetten, klaar voor nu én in de toekomst.