Calibris Advies is een maatschappelijke stichting die leren in de praktijk bevordert voor leerlingen, beroepsbeoefenaars en organisaties. Speerpunten zijn innovatie om te zorgen dat zorgmedewerkers efficiënter samenwerken en beter en sneller kunnen worden (bij)geschoold. Dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun kansen met sprongen vergroten, en dat stagiaires nog beter kunnen worden begeleid.

De uitdaging van de migratie

Calibris Advies heeft per februari 2015 de opleidings- en adviesactiviteiten overgenomen van Calibris, het kenniscentrum voor zorg, welzijn en sport. De uitdaging was om de ICT van Calibris op de juiste manier op te splitsen naar de 2 organisaties. Calibris advies had ook de duidelijke wens om locatie-onafhankelijk te kunnen werken en zonder in te hoeven leveren op de kwaliteit. Omdat Calibris Advies een startende organisatie is, was een heel belangrijk speerpunt om tegen minimale kosten te kunnen starten en dat de ICT op eenvoudige wijze mee kan groeien met de organisatie.

De oplossing was de stap naar een Cloud-omgeving

Door het gebruik van de kennis van Floating Byte inzake (zorg gerelateerde-) cloud diensten kon de omgeving vrij eenvoudig worden gemigreerd naar een zeer goed beveiligde Cloud-omgeving. Toegang naar deze omgeving wordt gerealiseerd door een verbinding via het eigen beveiligde zorgnetwerk van Floating Byte, welke ook gebruikt wordt door veel eerstelijns zorgverleners. Om de kosten laag te houden is de hosted telefonie oplossing over dezelfde verbinding aangeboden waardoor dure ISDN-lijnen en andere telefonie abonnementen niet meer nodig zijn!

De maildiensten worden aangeboden vanuit Office 365 welke geïntegreerd zijn binnen het Floating Byte platform.

Als laatste heeft Floating Byte het volledige en pro-actieve beheer van de werkplekken op zich genomen, van de vaste werkplekken op kantoor tot aan de laptops die met de adviseurs over het hele land verdeeld zijn.

 

Resultaat na oplevering van de ICT omgeving

Calibris Advies heeft nu een omgeving waarin alle benodigde ICT faciliteiten worden aangeboden op de manier waarop de medewerkers hun taken zorgeloos kunnen uitvoeren en waar men op het gebied van veiligheid geen concessies hoeft te doen. Door het gebruik van Lync kan men eenvoudig zien wanneer mensen beschikbaar zijn. Dit maakt de samenwerking met de interne en externe collega’s efficiënter. Tevens beschikt Calibris Advies over een ICT omgeving die perfect aansluit op de huidige situatie en evenredig meegroeit wanneer de organisatie daarom vraagt.

 

Kernvoordelen voor het bedrijf:

  • Kosten afgestemd op het aantal en type gebruikers
  • Vergemakkelijken van de samenwerking
  • Continuïteit van de bedrijfsvoering na de doorstart
  • Flexibele en schaalbare ICT omgeving

 

Over de samenwerking van Calibris en Floating Byte

Calibris Advies had een uitdaging om vanuit de Calibris organisatie, welke vanuit de overheid gefund wordt, een doorstart te realiseren naar een “commerciële” organisatie. Deze ontvlechting had heel wat voeten in de aarde. Gelukkig was er een goed geformuleerde visie met een duidelijk doel. Hierdoor kon Floating Byte aan de juiste oplossing werken zodat de interne organisatie zich volledig op de ontvlechting kon richten.

 

Frank Braaksma van Calibris:

Om uit het niets te beginnen met een organisatie van twintig mensen is een hele klus. Dit kan niet zonder goede ICT, maar we hadden geen expertise en tijd om dit zelf te organiseren. Het is in zo’n hectische periode goed om te ervaren dat Floating Byte wel de kennis en ervaring heeft om snel een passende ICT-omgeving en ondersteuning te leveren.