Maar liefst 50% van alle patiënten belt voor 10 uur in de ochtend. Ook al gaat de spitsstrook open en zet je extra assistentes in, filevorming aan de telefoon is een stressverhogend fenomeen. Patiënten staan vaak lang in de wacht en de assistentes moeten hun triages onder hoge werkdruk uitvoeren waardoor onnodige fouten kunnen worden gemaakt met documenteren in het HIS/EPD. Patiënten die willen afzeggen, hebben niet altijd zin om in de wacht te staan met als gevolg No Shows. Op lange termijn kan een praktijk zelfs een slechte naam krijgen door de verminderde bereikbaarheid. Terwijl je de beste zorg levert, veroorzaken randzaken rondom techniek de nodige ergernissen.

Speelt dit ook in uw praktijk of gezondheidscentrum, apotheek of ziekenhuis? Dankzij een recente ontwikkeling, een slimme call-back module, is dit verleden tijd. Geen magie maar innovatie. Zo kunnen patiënten zelf het tijdstip kiezen waarop ze teruggebeld willen worden. 

No Show verminderen

Late of niet gemelde afzeggingen van patiënten. Patiënten die niet komen opdagen, zorgen voor toenemende wachttijden doordat ze opnieuw een afspraak moeten maken. Ook levert het onnodige administratie op. Door 24 uur per dag afzeggingen te kunnen aannemen, kan je met TeleQ het aantal no shows met 50% verminderen.

Telefoontjes missen

Weet u welke telefoongesprekken u mist? Een afzegging op het laatste moment of een nieuwe patiënt? Achter elk telefoontje zit een waardevolle patiënt met een eigen behoefte. Met het TeleQ systeem weet u altijd waarom u patiënt u belde en kunt u dringende telefoontjes altijd prioriteit geven.

Bepaal eigen dagindeling

De telefoon die altijd maar overgaat, kan een grote stressfactor zijn. Met TeleQ kunt u zelf de werkdag indelen door telefoontjes in te plannen. Gezamenlijk pauze houden terwijl patiënten die dan bellen alsnog goed te woord worden gestaan doordat ze ingepland kunnen worden.

DE WERKING VAN TeleQ

Hoe werkt het?

De werking achter TeleQ heet Callback. Dit werkt eigenlijk heel simpel. Patiënten die bellen, ontvangen een tijdstip waarop ze teruggebeld worden. Deze tijdstippen worden automatisch toegewezen op basis van de werkschema’s van de organisatie. Door de gesprekken in te delen, kan aan de meest dringende prioriteit worden gegeven. Doordat de telefoon niet continue ringelt, komt er meer rust op de werkvloer. No shows kunnen worden gehalveerd. Patiënten zijn weer tevreden en belangrijke gesprekken kunt u niet meer missen.

Concrete voordelen TeleQ

Pluspunten volgens patiënten en gebruikers:

  • Zeer tevreden patiënten en plezierige werkomgeving
  • Efficiënter telefoonverkeer, meer dan 99% van alle telefoontjes beantwoord
  • Duidelijk en doeltreffend systeem, zowel voor uw assistentes als voor uw patiënt
  • Met hetzelfde aantal assistentes meer werk verzetten
  • Cloud-oplossing waardoor het in geval van een interne telefoonstoring of grote drukte, eenvoudig mogelijk is uit te wijken naar een andere praktijk. Zo bent u altijd bereikbaar en zeer flexibel
  • Duidelijke rapportages voor het management

Frequently Asked Questions

Hoe verbetert TeleQ de werkomgeving?

De werkdruk wordt automatisch verlaagd als het gerinkel van de telefoon niet meer de hele tijd hoorbaar is. Medewerkers kunnen in rust een gesprek afronden voordat ze een volgend gesprek aannemen. Ook is er een duidelijk overzicht van in de inkomende gesprekken te zien. Een medewerker kan zelf sturen in welk tempo er gesprekken worden aangenomen waardoor er tijd genomen kan worden voor gedegen vastlegging in het HIS/EPD. 

Hoe wordt de service vergroot?

Tevreden patiënten zorgen voor een positieve vibe in het gezondheidscentrum of de huisartsenpraktijk. Omdat de onderliggende techniek slim kan plannen, kan een assistente zich volledig focussen op de werkzaamheden en communicatie met patiënten. 

TeleQ is een slimme wachtrij oplossing waarbij een patiënt op interactieve manier te horen krijgt wat er mogelijk is. Teruggebeld worden. Niet in de wacht hoeven te staan. Duidelijke en heldere communicatie. Het zorgt voor minder irritatie. Een patiënt hoeft niet meer te luisteren naar de automatische opname die alleen maar hun plaats in de telefonische wachtrij herhaalt.

Ik wil het uitproberen, kan dat?

Proefperiode kan natuurlijk altijd – onderling spreken we af hoe lang TeleQ als proef gebruikt kan worden. 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u enthousiast geworden en benieuwd hoe we dit in uw organisatie kunnen realiseren? Neem contact op met Habib via onderstaande formulier en vraag direct een demo aan!

Habib

Habib

Senior Accountmanager

Het helpen van mijn klanten geeft mij enorme voldoening. De kick die het je geeft op het moment dat je een probleem weet op te lossen voor een relatie geeft mij enorm veel energie. Met een focus op de eerste- en tweedelijnszorg, cross ik heel het land door om de behoeften bij zorginstellingen op ICT vlak in kaart te brengen en daar het juiste advies in te geven. Mijn ultieme doel is om het werkproces van de zorgmedewerker te vereenvoudigen. Mijn advies voor klanten: De ontwikkelingen/innovaties op het gebied van ICT binnen de zorg gaan in een razend tempo, zorg ervoor dat je op tijd op die sneltrein stapt en doe er je voordeel mee!