Vanaf vandaag levert Zorg ICT dienstverlener Floating Byte een complete browser-based zorgwerkplek genaamd ZorgAnywhere voor zorginstellingen, apotheken, huisartsen, tandartsen, fysiotherapiepraktijken, gezondheidscentra, thuiszorg- en GGZ-instellingen. Voor ZorgAnywhere besloten zij gebruik te maken van Workspace 365. Een werkplek die klaar is voor de zorg het “any place, any time en any device” principe. Een principe om altijd bij de juiste gegevens en applicaties te kunnen komen, iets wat bij veel zorgverleners hoog op de agenda staat. Doordat de werkplek in de browser werkt hoeven gebruikers niets te installeren of updaten en werkt het op elk apparaat met een browser. Dit doen zij door applicaties zoals Office 365 en zorg informatie systemen te koppelen in de browser-based werkplek.

“Zeker in de zorg is er veel behoefte aan een mobiele en gebruiksvriendelijke werkplek. Zorgverleners verplaatsen zich veel en hebben daarom vanaf elk apparaat toegang nodig tot hun gegevens. Om die reden zetten wij Workspace 365 in om via ZorgAnywhere zorgmedewerkers een veilige mogelijkheid te bieden om volledig te werken vanuit de browser. Zo krijgen zij in één klik toegang tot al hun applicaties, zonder steeds opnieuw in te loggen. Hierdoor hebben zorgmedewerkers weer meer tijd voor de patiënten of cliënten.” Aldus Sjoerd Slabbers, Oprichter en Business Development manager van Floating Byte.

Bij het inrichten van de browser-based werkplek ZorgAnywhere kan er worden gekozen voor een public of een private cloud. Bij de keuze voor een private cloud blijft alle data binnen Nederland en valt het volledig onder de Nederlandse wetten. Door de volledige integratie van Microsoft diensten kunnen medewerkers direct vanuit de zorgwerkplek documenten creëren, beheren en verzenden vanuit hun browser. Door eenvoudige Business Apps zoals Patiënten Management wordt het ook mogelijk om patiënten binnen ZorgAnywhere te koppelen aan documenten, e-mails en andere zorg informatie.

Hans de Graaf, CEO en Co-founder van Workspace 365 verteld het volgende: “Voorheen had je een desktop computer nodig om met software te werken, maar door een ‘echte’ online werkplek te lanceren in de browser geven wij iedereen toegang tot ICT. Zonder dat mensen zelf software moeten installeren of updates uit moeten voeren. Door het centrale beheer is de werkplek dus ook geschikt voor medewerkers voor wie een (hosted) desktop te duur of lastig is. Wij zijn daarom ook erg blij dat betrouwbare partners zoals Floating Byte deze kansen in de zorgsector zien met Workspace 365. Het prettige aan de samenwerking met Floating Byte is dat zij onze visie delen. Samen kunnen we de toegang tot ICT vergroten voor mobiele werknemers. Zorgmedewerkers zijn hier een goed voorbeeld van omdat zij zich veel verplaatsen en daarom steeds vaker werken vanaf (eigen) tablets of smartphones.”

Naast directe integraties is het ook mogelijk om andere zorgdiensten uit de Floating Byte AppStore, zoals verschillende zorg informatie systemen als; Intramed of Medicore, te openen vanuit de zorgwerkplek ZorgAnywhere. Op deze manier hoeven medewerkers niet meer te zoeken naar applicaties maar kunnen ze inloggen op één portal waar zij direct toegang hebben tot alle diensten die zij nodig hebben om de beste zorg te leveren.