Dit blog is eerder verschenen op www.digitalezorggids.nl en op www.krachtigouder.nl

In zorgland zijn we al jaren bezig met de introductie van beeldzorg. Zelf heb ik in 2009 deelgenomen aan een speciale werkgroep van Actiz over zorg op afstand. We zijn nu ruim 6 jaar verder en nog steeds zijn we de pioniersfase niet voorbij. Ik houd me bezig met de vraag hoe dit komt. Wat mij opvalt is dat beeldzorg nog te vaak als iets aparts wordt gezien.

Keuze wordt aan de klant gelaten

Ik ben een kijkje gaan nemen op verschillende websites van thuiszorg aanbieders. Wat ik tegenkwam? Bij een aanbieder lees ik dat klanten tegenwoordig naast thuiszorg via beeldzorg ondersteund kunnen worden.  Wil ik meer weten dan kom ik op een pagina met ruim 1100! woorden die uitleggen waarom ik als klant zou kiezen voor beeldzorg. Met zoveel uitleg word ik als klant toch een beetje argwanend. Waarom zou je als organisatie de keuze voor dit middel zo nadrukkelijk bij de klant laten? Je laat een klant toch ook niet kiezen voor een type verband?

Beeldzorg als aparte dienst

Op de website van een andere aanbieder kon ik kiezen uit een aantal diensten. Beeldbellen staat in het rijtje naast onder ander dagbesteding, persoonlijke verzorging en verpleging. Als ik doorklik op beeldbellen, dan lees ik wat beeldbellen inhoudt: samengevat komt het neer op communiceren. Zoals ze zelf omschrijven: “hetgeen altijd al onderdeel is geweest van het zorgmoment”. Dit wordt gevolgd door de volgende zin: “Naast de zorg die u van ons gewend bent, bieden wij beeldbellen aan.” Deze aanbieder is er duidelijk zelf nog niet uit welke functie beeldzorg inneemt in de zorgprocessen. Enerzijds ziet deze aanbieder beeldbellen als onderdeel van de normale zorg. Maar tegelijkertijd geven ze beeldzorg een status aparte.

Integratie met bedrijfsprocessen

Volgens mij is het tijd om beeldzorg als vast onderdeel van de bedrijfsvoering te implementeren. Wanneer je als zorgaanbieder ervoor kiest beeldzorg aan te bieden, zet dan ook de volgende stap.  Namelijk de integratie van beeldzorg in je bedrijfsprocessen. Waarbij je keuzes maakt welke onderdelen voortaan via beeldzorg aangeboden worden. Daarmee verschuif je de focus van het middel (beeldzorg) weer naar het doel dat je beoogt, namelijk: kwaliteit van zorg.

Deze blog is geschreven door Marieke Oosterhuis-Niënhaus van www.krachtigouder.nl