Even voorstellen… wij zijn het Human Power Team, een team met studenten van de TU Delft en VU Amsterdam. Het team is opgericht in 2010 en heeft als doel om gezonde en duurzame alternatieven voor hedendaagse voertuigen te ontwikkelen en te demonstreren. Dit realiseren we door ieder jaar een extreem aerodynamische ligfiets te bouwen die de grenzen van de menselijke potentie tracht te verleggen. Gedurende de jaren is het team zeer succesvol geweest, met als hoogtepunt het behalen van het wereldsnelheidsrecord in 2013 met 133,78 km/u. Komend jaar gaan we door met het verleggen van de grenzen. In tegenstelling tot voorgaande jaren, focussen wij ons dit jaar puur op het snelheidsrecord voor vrouwen. De selectieprocedure is inmiddels afgerond: samen met Aniek Rooderkerken en Iris Slappendel, Nederlands kampioene op de weg 2014, gaan wij de uitdaging aan.

Grenzen verleggen

Deze uitdaging kunnen we niet alleen aan. Dankzij bedrijven als Floating Byte kunnen wij onze dromen werkelijkheid maken. Net als Floating Byte zetten wij onze kennis in om met innovatieve ontwikkelingen de toekomst groener en gezonder te maken. Floating Byte helpt ons bijvoorbeeld bij het ordenen van onze documentatie structuur, door een server beschikbaar te stellen waarop wij software kunnen draaien die onze productiviteit vergroot.

Techniek modelleren om de rensters

De eerste stap in het ontwerpproces was het vastleggen van de lichaamsmaten van beide rensters. Door beide rensters in ligfietshouding in een 360 graden 3D-scan te zetten, hebben we nauwkeurige computermodellen verkregen. Met deze modellen zijn de engineers van het team nu hard aan de slag om de kap en alle andere onderdelen om de renner heen te ontwerpen.

Toen we eenmaal een goed concept hadden van hoe de fiets er uiteindelijk uit zou komen te zien, hebben we op ware grootte een zogenaamde ‘schuimmeting’ gedaan. We hebben het model van de kap opgedeeld in plakken, en deze met een CNC-frees zodanig gefreesd dat de daadwerkelijke vorm goed werd benaderd. In deze opstelling hebben we onze beide renners trapbewegingen laten maken, zodat we goed konden zien waar er ruimte te kort was, en waar er eventueel ruimte over was. Met deze gegevens konden de engineers terug naar de tekentafel om de vorm van de kap nog meer te optimaliseren.

De vorm is bepalend

Bij het ontwerp van een fiets die dergelijke snelheden kan behalen, is het ontwerp van de aerodynamische kap verreweg het belangrijkst. Het frame en de overige onderdelen worden ontworpen aan de hand van maten van de kap.

Momenteel wordt er keihard gewerkt om de design deadline te halen. Begin maart zullen we bezig gaan met de daadwerkelijke productie van de fiets. Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van het project? Volg ons op facebook, en schrijf je in voor de nieuwsbrief van het Human Power Team!