Floating Byte neemt Seegers ICT over

Floating Byte B.V. uit Nieuwerkerk aan den IJssel neemt Seegers ICT B.V. uit Utrecht per 17 augustus 2015 over.
Beide bedrijven zijn complementair aan elkaar en zullen elkaar qua focus en diensten, met name op gebied van Cloud computing, verder versterken. Onder noemer ZorgAnywhere vinden verschillende (Cloud-) oplossingen die met mobiel werken en (online) samenwerken, maar ook volledige integratie met office 365 en andere (zorg-) Apps. Gezien de grote animo onder de klanten van Floating Byte, is de verwachting dat deze nieuwe vorm van werken de komende tijd een hoge vlucht zal nemen.

Charles Seegers over de overname: “Voor onze klanten heeft de overname eigenlijk alleen maar voordelen, zo wordt de continuïteit beter en de bereikbaarheid vergroot middels een professionele helpdesk. Klanten kunnen zelfs kiezen voor een 24/7 bereikbaarheid. Daarnaast komt er meer ruimte voor nieuwe ontwikkelingen waardoor innovaties makkelijk hun weg vinden en beter aansluiten bij de vragen uit de markt.”

Menno Breedveldt, CEO van Floating Byte: “met de overname van Seegers ICT maken we weer een stap vooruit om onze ambitie om dé ICT dienstverlener te worden in de zorg. Door de toename van vergrijzing en complexiteit van zorg dreigen de kosten explosief te stijgen. ICT lijkt vaak een bijzaak, terwijl het in veel gevallen veel voor de bedrijfsvoering kan betekenen. Denk aan zaken als samenwerken nieuwe stijl, mobiliteit of verhoogde productiviteit. Die moet je niet alleen vanuit de techniek bekijken, maar juist vanuit de organisatie. Er is zoveel mogelijk!”.

Over Floating Byte

Floating Byte is opgericht in 1998 en is als managed service provider uitgegroeid tot marktleider van innovatieve ICT oplossingen met een sterke focus op de gezondheidszorg. Floating Byte wil de kwaliteit van de zorg verbeteren door middel van innovatieve ICT diensten met een unieke service. Met een pro-actieve dienstverlening en als single point of contact voor de gehele organisatie als het gaat om ICT diensten. Ruime kennis van de gezondheidszorg en specifiek voor deze markt ontwikkelde diensten, maken een exceptionele service mogelijk.

Over Seegers ICT

Seegers ICT is in 2009 opgericht door Charles Seegers en heeft zich in de afgelopen 6 jaar ontwikkeld tot een allround IT bedrijf met naast domeinnaamregistratie, webhosting en vervaardigen van CMS websites ook in house ICT-diensten en cloud-oplossingen. De laatste jaren is de focus met name komen te liggen op ‘Het Nieuwe Werken’. Door middel van Cloud-oplossingen die werkgevers en werknemers in staat stelt om via een betrouwbaar secure netwerk overal ter wereld te kunnen werken. Klanten zijn zeer gevarieerd van grotere commerciële partijen naar midden- en ook kleinbedrijven en diverse overheidsinstellingen. Met focus op klanttevredenheid en goede beveiliging. Een andere specialisatie van Seegers ICT is de anti-spam & virus oplossing. De vraag naar beveiliging tegen spam & virus activiteiten neem hand over hand toe vandaar dat Seegers ICT hiervoor een professionele oplossing in abonnementsvorm aanbiedt die bedrijven bescherming en zekerheid biedt. Om te kunnen doorgroeien met behoud van ons zeer hoge servicelevel zijn Floating Byte en Seegers ICT tot deze overname gekomen.