Hoe beveiligd Floating Byte uw gegevens in de cloud? Hoe gaan wij om met de privacy in de cloud?

Of de gegevens nu opgeslagen zijn in de cloud of op de lokale harddisk van uw computer, de beveiliging en veiligheid van data is belangrijk voor iedereen. Ook de privacy in de cloud moet zijn gewaarborgd. Voor zowel de zorgverlener, maar ook je patiënten en Floating Byte als ICT dienstverlener. Als het gaat om online opgeslagen data dan is de beveiliging en privacy een issue. Maar wist je dat online uw data opslaan vaak betekend dat deze beter beveiligd is dan wanneer deze op je eigen pc staat?

Vanzelfsprekend is het heel belangrijk dat je deze vragen stelt aan uw leverancier. Bij welk bedrijf je de diensten ook betrekt, de data moet veilig staan. Niet alleen de juridische voorwaarden moeten in orde zijn, ook de processen en procedures die het bedrijf dagelijks onderneemt moeten zo ingericht zijn dat de data veilig is en blijft. Graag willen we ook inzage in deze processen en procedures, of in ieder geval begrijpen hoe deze worden toegepast.

Met Microsoft zorgt Floating byte voor een veilige omgeving voor zorgverleners en hun data. De verbindingen naar de Microsoft Office 365 en Datacenters verlopen via ons Zorg Service Provider (ZSP) gecertificeerde Zorgnetwerk. Een ook voor onze klanten met eigen apparatuur hebben we gespecialiseerde partners voor een veilige en betrouwbaar data center geschikt voor de zorg.

Veiligheidsdiensten die in de data graven? Een Patriot Act die de Amerikaanse overheid toegang geeft tot alle data? Het zijn een aantal verhalen die vaak uit de juiste context worden getrokken. Floating Byte zal in de komende maanden regelmatig blogs posten met meer informatie over de privacy en beveiliging van onze public en private Cloud oplossingen.

Hieronder alvast een korte video van Microsoft met de uitleg hoe zij klant data beveiligen in de Cloud.