Als apotheker ben je tegelijkertijd zorgverlener én ondernemer. Als zorgverlener wil je de kwaliteit en professionaliteit van je werk bewaken en bevorderen. Als ondernemer kijk je vooral naar de inzet van het personeel en de serviceverlening. Als apotheker kan je een betere service bij de apotheek verlenen dankzij de verschillende ICT systemen die beschikbaar zijn. Daarmee kun je als apotheek jezelf positief onderscheiden van anderen én heb je meer tijd over om je te focussen op de kwaliteit en professionaliteit. In dit blog leggen we uit wat de functies zijn van die systemen. Daarna leggen we uit hoe je een betere service bij de apotheek dankzij ICT kunt realiseren.

Herken je deze situatie? Tegen het eind van de middag stroomt de apotheek vol met klanten. Je ziet allemaal mensen staan wachten voor de balie. De één komt voor een simpel herhaalrecept terwijl de ander een uitgebreide instructie nodig heeft bij een nieuw medicijn. Mensen staan wat ongeduldig te wiebelen op hun plaats totdat ze aan de beurt zijn. Geen van de wachtenden heeft oog voor de retailproducten die om hen heen staan. Samen met je collega’s doe je je uiterste best om de klanten zo snel mogelijk te helpen. Helaas sta je elkaar soms in de weg bij de afhaalkasten op zoek naar medicijnen gearchiveerd op achternaam van de klant. Zo gaat er kostbare tijd verloren.

Wachtrijsysteem vergroot service

Er zijn meerdere systemen beschikbaar die apothekers kunnen ondersteunen op diverse gebieden. In de situatie die hierboven beschreven is, kan een wachtrijsysteem uitkomst bieden. Met dit systeem wordt de juiste informatie over de wachttijd verstrekt aan klanten die de apotheek binnenkomen. Uit onderzoek is gebleken dat klanten zich daardoor meer op hun gemak voelen. Zo ontstaat er weer ruimte om bijvoorbeeld te gaan rondkijken in de schappen bij de retailproducten in de apotheek. Een goed wachtrijsysteem biedt de apotheek tevens de mogelijkheid inzicht te krijgen in de klantvraag van alle klanten die binnen komen. Hierdoor kunnen klanten die voor een herhaalrecept komen via een snelbalie geholpen worden en ervaart de klant een betere service bij de apotheek.

Recepten sneller verwerken

Een andere optie die je kunt implementeren is een track en trace systeem. Daarmee is elk recept direct te vinden en hoeft niet meer op achternaam gezocht te worden. Via dit systeem ontvangen klanten automatisch een e-mail of sms zodra hun medicatie klaar ligt om op te halen. Tot slot kunnen de meeste systemen managementgegevens genereren. Bijvoorbeeld over de pieken en dalen in de apotheek om daarmee je personeelsinzet aan te passen.

Maak de juiste keuze

Een goed werkend en goed geïmplementeerd systeem heeft een grote positieve impact op de serviceverlening van de apotheek. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je het systeem kiest en de toepassingen implementeert die geschikt zijn voor jouw situatie? Let dan op de volgende aspecten.

  1. Integratie; kies een systeem dat geïntegreerd kan worden met andere systemen waaronder heel belangrijk je Apotheek Informatie Systeem.
  2. Inrichting van het systeem; kies een leverancier die een expert is in logistiek en wachtrijen in de apotheek. Een goede leverancier richt samen met de klant het systeem zo in dat je daar het maximale rendement uithaalt.

Beheers de ICT

Al die verschillende systemen kunnen de complexiteit van de ICT infrastructuur behoorlijk verhogen. Je krijgt te maken met verschillende ICT-leveranciers. Met die verschillende partijen moeten goede afspraken gemaakt worden om de systemen zo in te richten dat ze kunnen communiceren met elkaar. Floating Byte kan je hierin ontzorgen. Tevens zorgen we ervoor dat je met één keer inloggen alle programma’s op een snelle en eenvoudige manier kunt gebruiken. Bij storingen heb je genoeg aan één telefoontje waarin je de storing aan ons meldt. Wij zorgen er dan voor dat we achterhalen welk onderdeel voor de storing zorgt en nemen, indien noodzakelijk, contact op met de leverancier om afspraken te maken over de reparatie. Op die manier zorgen wij ervoor dat jij je kunt blijven focussen op de kwaliteit en professionaliteit van je werk als apotheker.